Eerste PlanetProof-melk ligt in het schap

De eerste melkpakken met het 'On the way to PlanetProof'-keurmerk staan in het koelschap van de winkels. Daarmee kunnen consumenten duurzamere melk kiezen die voldoet aan extra eisen op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat.

Eerste+PlanetProof%2Dmelk+ligt+in+het+schap
© SMK

Het keurmerk van Stichting Milieukeur (SMK) zet de standaard voor een bredere duurzaamheidsaanpak voor de land- en tuinbouw. FrieslandCampina is de eerste zuivelonderneming die hieraan voldoet. Consumenten kunnen nu voor een paar cent meer kiezen voor een duurzamer zuivelproduct. Deze meerprijs komt ten goede aan de betrokken melkveehouders.

• Lees ook: 'PlanetProof is zoeken naar balans'

Op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wensten PlanetProof-gecertificeerde melkveehouders alle medewerkers maandagochtend alvast een PlanetProof 2019 en deelden ze de On the way to PlanetProof-melk van Campina uit.

Eisen

Bij de ontwikkeling van het certificatieschema voor PlanetProof-melk zijn maatschappelijke organisaties, bedrijven, overheid en wetenschap betrokken. Om het keurmerk te krijgen, moeten melkveehouders voldoen aan eisen van diergezondheid en dierenwelzijn, biodiversiteit en klimaat.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer