Eerste+PlanetProof%2Dmelk+ligt+in+het+schap
Nieuws
© SMK

Eerste PlanetProof-melk ligt in het schap

De eerste melkpakken met het 'On the way to PlanetProof'-keurmerk staan in het koelschap van de winkels. Daarmee kunnen consumenten duurzamere melk kiezen die voldoet aan extra eisen op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat.

Het keurmerk van Stichting Milieukeur (SMK) zet de standaard voor een bredere duurzaamheidsaanpak voor de land- en tuinbouw. FrieslandCampina is de eerste zuivelonderneming die hieraan voldoet. Consumenten kunnen nu voor een paar cent meer kiezen voor een duurzamer zuivelproduct. Deze meerprijs komt ten goede aan de betrokken melkveehouders.

• Lees ook: 'PlanetProof is zoeken naar balans'

Op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wensten PlanetProof-gecertificeerde melkveehouders alle medewerkers maandagochtend alvast een PlanetProof 2019 en deelden ze de On the way to PlanetProof-melk van Campina uit.

Eisen

Bij de ontwikkeling van het certificatieschema voor PlanetProof-melk zijn maatschappelijke organisaties, bedrijven, overheid en wetenschap betrokken. Om het keurmerk te krijgen, moeten melkveehouders voldoen aan eisen van diergezondheid en dierenwelzijn, biodiversiteit en klimaat.

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer