FrieslandCampina opent distributiecentrum in Meppel

FrieslandCampina heeft een nieuw distributiecentrum in Meppel. De zuivelorganisatie zal het distributiecentrum gebruiken voor de opslag en overslag van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel.

FrieslandCampina+opent+distributiecentrum+in+Meppel
© Gertjan van der Wal

De producten zullen vanuit Meppel verder worden verspreid richting de exportmarkten. De verwachting is dat naast een jaarlijkse efficiencybesparing een forse reductie van 1,5 miljoen transportkilometers wordt gerealiseerd. Dat komt neer op een reductie van CO2-uitstoot van 650.000 kilo, waardoor de jaarlijkse emissie aanzienlijk vermindert.

Het 31.000 vierkante meter tellende distributiecentrum is bestemd voor opslag en overslag van zuivelproducten voor exportmarkten als China, Hongkong, Rusland en Griekenland en vervangt distributiecentra in Meppel, Hoogeveen, Heerenveen en Veendam. Het nieuwe centrum biedt werkgelegenheid voor circa 35 medewerkers. FrieslandCampina maakt gebruik van externe partijen voor de distributie en huurt het distributiecentrum.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer