Van+der+Bijl+nieuwe+commerci%C3%ABle+man+FloraHolland
Nieuws
© FloraHolland

Van der Bijl nieuwe commerciële man FloraHolland

Gerhard van der Bijl wordt de nieuwe commerciële man bij bloemenveiling Royal FloraHolland.

Van der Bijl gaat leiding geven aan het nieuwe bedrijfsonderdeel met als voorlopige naam Markt & Klant. Markt & Klant ontstaat, net als het bedrijfsonderdeel Kwekersdiensten, als gevolg van de aanpassing van de organisatiestructuur aan de aangescherpte strategie. Van der Bijl zal eveneens leiding geven aan de digitale kanaalactiviteiten (Floriday, FloraMondo en FloraXchange) die geïntegreerd worden in Markt & Klant. Hij blijft ook de functie van Chief Digital Officer vervullen.

Algemeen directeur Steven van Schilfgaarde van FloraHolland is tevreden over de switch: 'De benoeming van Gerhard van der Bijl versnelt de organisatieontwikkeling en transformatie van FloraHolland als business-to-business dienstverlener op basis van het digitale systeem dat FloraHolland momenteel ontwikkelt.'

Nieuwe structuur

De start van Van der Bijl in zijn nieuwe rol is afhankelijk van de ingangsdatum van de nieuwe structuur, die nog voor advies voorligt bij de ondernemingsraad. De nieuwe commerciële man zal in eerste instantie nauw samenwerken met Fedor Hoevenaars die deze rol nu op interim basis invult. De afdeling Markt & Klant wordt het gezicht naar klanten (kwekers en kopers). Hier worden nieuwe digitale, logistieke en financiële diensten voor de klant ontwikkeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  60 %
 • Donderdag
  2° / 1°
  50 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer