Schouders eronder in Buijtenland van Rhoon

Gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon heeft 8 januari het eerste jaarplan bekendgemaakt. Dat is leidraad voor de eerste stappen voor het realiseren van het Streefbeeld Buijtenland van Rhoon.

Schouders+eronder+in+Buijtenland+van+Rhoon
© Koen van Wijk

In dit eerste jaarplan geeft de coöperatie een inschatting van de onderdelen van het streefbeeld die in haar eerste jaar kunnen worden uitgevoerd. De leden doen dat zo veel mogelijk zelf in opdracht van de coöperatie. Zo gaat de coöperatie in 2019 aan de slag met het aanleggen en onderhouden van natuurlijke akkerranden.

Bij de realisatie van de Rhoonse stort wordt komend jaar een weidevogelgrasland aangelegd van 6 hectare. Dat gebeurt samen met het grootste deel van de geplande plasdrassloten en sloten met flauwe oevers in de Zegenpolder.

Kruidenrijk grasland

Na overleg met de Leidingenstraat en de betrokken pachter wordt er 3,5 hectare grond veranderd in kruidenrijk grasland. Er zullen meer weilanden (bijvoorbeeld rond de Vlakkenburg) verschraald gaan worden, in totaal 12,5 hectare.

En tenslotte komt er nog een vogelakker van 4,8 hectare in de Molenpolder en zal er in totaal 83 hectare coöperatiegrond beschikbaar komen voor verpachting voor natuurvriendelijke akkerbouw. Om alle plannen te kunnen realiseren, schakelt de coöperatie in 2019 externe expertise in. Het jaarplan is ook gebruikt om benodigd budget bij provincie Zuid-Holland aan te vragen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer