Groen+licht+natuurdoelen+Buijtenland+van+Rhoon
Nieuws
© Mike Schellart

Groen licht natuurdoelen Buijtenland van Rhoon

Ondernemers, natuur- en recreatieorganisaties en overheden hebben vrijdag 8 juni samen een toekomstbeeld vastgesteld voor het Buijtenland van Rhoon.

Het huidige landbouwgebied onder de rook van Rotterdam moet een mooi en aantrekkelijk gebied waar natuur, recreatie en akkerbouw elkaar versterken, zo meldt provincie Zuid-Holland. Gedeputeerde Han Weber nam vrijdag het 'streefbeeld' in ontvangst uit handen van agrariër Adjan Vos en van Alex Ouwehand (Zuid-Hollandse Milieufederatie).

'Het is mooi om te zien wat de gebiedspartners samen ambiëren voor dit bijzondere en waardevolle gebied. Het streefbeeld biedt goede aanknopingspunten om landbouw, natuur en recreatie in samenhang verder te ontwikkelen', sprak Weber tijdens het startmoment in Rhoon. Het streefbeeld beschrijft op welke wijze landbouw, natuur en recreatie in het 600 hectare grote gebied 'het Buijtenland van Rhoon' samen kunnen gaan.

Akkernatuur

De ondernemers in het gebied zullen zich meer gaan toeleggen op het realiseren van zogenoemde 'akkernatuur' en de productie van streekeigen producten. Zij gaan hun bedrijf op zodanige wijze runnen, dat er ook ruimte blijft voor bijvoorbeeld bijzondere plantensoorten, insecten en akkervogels. In de praktijk houdt dit in dat gestreefd wordt naar natuurlijk evenwicht in plaats van maximalisatie van de opbrengsten.

Het Buijtenland van Rhoon wordt als onderdeel van het project Mainportontwikkeling Rotterdam omgevormd tot gebied met meer ruimte voor natuur en recreatie. De volgende stap in de ontwikkeling van het Buijtenland van Rhoon is de oprichting van een gebiedscoöperatie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer