Combinatie+Zegenpolder+mag+aan+de+slag+in+Rhoon
Nieuws
© Erik Dolstra

Combinatie Zegenpolder mag aan de slag in Rhoon

Combinatie Zegenpolder B.V. voert de komende drie jaar het experiment uit rond het realiseren van hoogwaardige akkernatuur in de Zegenpolder in het Buijtenland van Rhoon.

Dat heeft provincie Zuid-Holland bekendgemaakt. Het plan van aanpak van deze onderneming scoorde het beste op de kwaliteitseisen voor deze openbare pachtuitgifte en daarom is de pacht gegund aan de Combinatie Zegenpolder B.V.

'Het is mooi dat we dit bijzondere experiment juist in dit gebied kunnen uitvoeren', stelt gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland. 'Er is nu de ruimte om echt met elkaar aan de slag te gaan. Ik hoop dat veel enthousiaste ondernemers en inwoners binnen en buiten het gebied die handschoen oppakken.'

74 hectare

Ondernemers konden zich tussen 1 mei en 23 juni 2017 inschrijven voor de pachtuitgifte voor het driejarige experiment in de Zegenpolder. Inschrijving stond open zowel voor ondernemers uit Rhoon als van elders.

Het experiment wordt uitgevoerd in een gebied van 74 hectare, verdeeld over twee kavels met bijbehorende percelen. In totaal heeft de provincie zes inschrijvingen ontvangen, alleen van ondernemers van buiten het gebied.

Akkernatuur

Het experiment in de Zegenpolder is bedoeld om kennis op te bouwen over het realiseren van akkernatuur. Het driejarige experiment met hoogwaardige akkernatuur wordt uitgevoerd op akkers die door de provincie zijn aangekocht voor het project 'Buijtenland van Rhoon'.

Doel van dit project is om samen met bewoners en ondernemers te werken aan een aantrekkelijk en toegankelijk gebied waar natuur, recreatie en landbouw samen optrekken.
Om de gestelde doelen te bereiken wordt momenteel een gebiedscoöperatie opgericht.

Vooruitlopend hierop wordt ruimte geboden voor het realiseren van kansrijke initiatieven die aansluiten bij de doelstellingen van de het project 'Buijtenland van Rhoon'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer