FNP+wil+fosfaatvrijstelling+voor+biologische+boer
Nieuws
© Koos v.d. Spek

FNP wil fosfaatvrijstelling voor biologische boer

De Fryske Nasjonale Partij (FNP) wil fosfaatvrijstelling voor biologische boeren. De partij vraagt of Gedeputeerde Staten voor deze vrijstelling willen pleiten.

De FNP komt hiermee nadat deze week in het Friesch Dagblad een artikel stond over een bioloigsche boer die in de financiele problemen is gekomen door de fosfaatwetgeving. Volgens de krant is dat ontstaan doordat de behandeling van bezwaren tegen toegekende fosfaatrechten veel te lang duurt.

Door de vertraging en de wetgeving blijkt meer en meer dat biologische en grondgebonden boeren de lasten dragen van grotere boerenbedrijven, vindt de FNP. 'Wij maken ons zorgen dat milieuvriendelijke gezinsbedrijven verdwijnen', zegt landbouwvoerder Wopke Veenstra. Hij wil ook van Gedeputeerde Staten weten hoeveel boeren er tegen aan lopen en of het provinciebestuur al contact heeft gehad met landbouwminister Carola Schouten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  9° / 4°
  50 %
 • Maandag
  8° / 4°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  50 %
Meer weer