Kamermotie fosfaatovertreders unaniem aangenomen

De Tweede Kamer heeft donderdagmiddag unaniem een motie over het rekening houden met bezwaar-en beroepsprocedures bij de handhaving van het fosfaatrechtenstelsel aangenomen.

Kamermotie+fosfaatovertreders+unaniem+aangenomen
© Twan Wiermans

Dat sluit aan bij de eerder gedane toezegging van landbouwminister Carola Schouten. Ze wil coulance betrachten bij ondernemers die nog geen onherroepelijk beschikking hebben en ook nog geen definitieve helderheid hebben over de hoeveelheid fosfaatrechten die aan hen wordt toegekend. Hierover gaat ze in overleg met het ministerie van Justitie & Veiligheid.

• Lees ook: Schouten overweegt mededogen fosfaatovertreder

Er kan ook op een later moment met terugwerkende kracht worden gehandhaafd. Wel vermeldt de aangenomen Kamermotie dat moet worden voorkomen dat hier een oneigenlijk voordeel aan wordt ontleend door veel meer fosfaat te produceren zolang de bezwaarprocedure loopt.

Nieuwe generieke korting voorkomen

Ook werd een Kamermotie aangenomen die de minister oproept om fosfaatrechten uit de fosfaatbank in te zetten om nieuwe generieke korting te voorkomen. Alle andere door oppositiepartijen ingediende moties over het fosfaatrechtenstelsel werden verworpen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer