Protest in aanloop naar mestdebat

Een groep boeren voerde donderdag actie bij de Tweede Kamer in Den Haag. Aanleiding is het algemeen overleg tussen de Tweede Kamer en landbouwminister Carola Schouten. Daarbij komen onder andere de fosfaatrechten en het mestbeleid aan de orde.

De protesterende boeren hopen alsnog in aanmerking te komen voor de knelgevallenregeling. Ze willen dat het vleesveefosfaat in de pot 'overig' terechtkomt en uit de pot 'melkvee' wordt gehaald. 'Wij denken dat daarmee alle knelgevallen kunnen worden geholpen en de generieke korting omlaag kan', vertelt actievoerder Sjan Vervoort.

Schouten ging met de boeren in gesprek, maar gaf daarbij aan voor hen geen oplossingen paraat te hebben. 'Als ik iets had waarmee ik jullie kon helpen, had ik het gedaan', reageerde ze.

Later meer over het debat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  16° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 13°
  60 %
 • Zondag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer