Droogte+tikt+langer+door+bij+ForFarmers
Nieuws
© ForFarmers

Droogte tikt langer door bij ForFarmers

ForFarmers houdt ook in het vierde kwartaal rekening met extra kosten als gevolg van de droogte. Dat heeft de beursgenoteerde voeronderneming maandag bekendgemaakt.

In de operationele voortgangsrapportage over het derde kwartaal, gaf het concern al aan dat de stijging van grondstof- en energieprijzen niet tijdig aan klanten kan worden doorberekend. Ook was er sprake van hogere aanvoerkosten, omdat door de lage waterstanden in de rivieren fabrieken onbereikbaar waren.

• Lees ook: ForFarmers Deventer onbereikbaar voor binnenvaart

Deze negatieve effecten laten zich ook in het vierde kwartaal voelen, maakte ForFarmers maandag bekend. Ook de integratie van vier overgenomen bedrijven draagt bij aan hogere kosten. In de tweede helft van dit jaar is 2 miljoen euro aan extra aanvoerkosten niet doorberekend aan klanten. Sinds kort zijn alle fabrieken van ForFarmers die aan een rivier of kanaal liggen weer per schip bereikbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  55 %
Meer weer