ForFarmers investeert in Pools vleeskuikenvoer

ForFarmers heeft het Poolse veevoerbedrijf Tasomix overgenomen. Door deze aankoop verschaft de multinational zich toegang tot de Poolse pluimvee voermarkt. Die groeit uit tot de grootste in Europa in de vleeskuikenhouderij.

ForFarmers+investeert+in+Pools+vleeskuikenvoer
© Twan Wiermans

ForFarmers heeft een bedrag van PLN 242 miljoen (ongeveer 57,1 miljoen euro) in contanten betaald voor Tasomix en daarmee 60 procent van de aandelen in handen gekregen. De eerste betaling omvat twee operationele fabrieken, een nieuw hoofdkantoor en een eerste betaling voor de nieuwe voerfabriek die reeds in aanbouw is.

De tweede betaling ('earn-out') van deze transactie (het aandeel van 60 procent in Tasomix) zal in 2021 worden gedaan. Dit bedrag is volledig afhankelijk van het behalen van operationele doelen door de nieuwe fabriek en wordt gewaardeerd tegen reële waarde.

Capaciteit

Tasomix is vooral actief in de pluimveesector. Per juli 2018 heeft het bedrijf twee operationele productiefaciliteiten (in Biskupice en Kaboro) met een gezamenlijke capaciteit van ongeveer 450.000 ton. In de nieuwe productiefaciliteit in Pionki worden op dit moment de eerste voeders geproduceerd. In 2017 produceerde Tasomix 402.000 ton voer in deze fabrieken, voornamelijk voor pluimveehouders, maar ook voor rundvee- en varkenshouders.

De nieuwe voerfabriek wordt gebouwd in Pionki (ten zuiden van Warschau) en heeft een maximumcapaciteit van ongeveer 350.000 ton. Deze fabriek zal voer produceren voor een specifieke pluimveeintegratie, waaraan de eigenaren van Tasomix gelieerd zijn. Daarnaast zal de fabriek in Pionki zich richten op de vrije markt voor pluimvee-, varkens- en rundveehouders.

Vijfde land

De Tasomix transactie past binnen de Horizon 2020-strategie waarmee ForFarmers zowel autonoom als door middel van overnames wil groeien in Europa en de omringende regio's en haar aanbod in de pluimveesector wil versterken. Polen is het vijfde land in Europa waar ForFarmers actief is, naast Nederland, België, en het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer