ForFarmers+boekt+meer+winst+en+omzet
Nieuws
© ForFarmers

ForFarmers boekt meer winst en omzet

ForFarmers realiseerde in het eerste half jaar van 2018 beduidend meer winst en omzet in vergelijking met de eerste helft van vorig jaar. Dat maakte de organisatie donderdag bekend tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.

Het totale voervolume nam 2,1 procent toe naar 4,8 megaton. Daarbij was er vooral een stijging in Duitsland en België, dat als één afzetmarkt wordt gezien, en Nederland. In het Verenigd Koninkrijk was er juist een daling. De groei in mengvoer was daarbij met een plus van 0,7 procent naar 3,3 megaton enigszins beperkt. De afzet in Nederland en het Verenigd Koninkrijk is daarbij stabiel. In Duitsland en België is vooral sprake van groei.

• Lees ook: Omzet ForFarmers naar 2,22 miljard euro

De netto-omzet pluste daarbij 2,8 procent naar 1.141,6 miljoen euro. Daarbij hoort een autonome groei van 3,9 procent. De brutowinst komt daarbij op 217,7 miljoen euro. Dat is 5 procent hoger dat het eerste half jaar van 2016. De autonome groei hierbij is 6,2 procent. De winst van ForFarmers, toe te rekenen aan de aandeelhouders, steeg met 14,5 procent tot 34,8 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer