CDA+Noord%2DHolland%3A+zet+geitenhouders+niet+op+slot
Nieuws
© Ruud Ploeg Fotografie

CDA Noord-Holland: zet geitenhouders niet op slot

CDA-Statenlid Willemien Koning wil voorkomen dat de hele geitenhouderij in Noord-Holland voor langere tijd onnodig op slot gaat. Daarvoor heeft ze in de Provinciale Staten gepleit.

'We moeten de wijziging in de Provinciale Ruimtelijke Verordening over geitenhouderij zodanig vormgeven dat de volksgezondheid geen risico loopt, maar dat de sector ook niet onnodig wordt beperkt in uitbreidingsmogelijkheden', zei de woordvoerder landbouw van het CDA over de geitenstop in Noord-Holland, tijdens de behandeling van het voorbereidingsbesluit.

'Uitbreiding moet in ieder geval mogelijk blijven voor bedrijven die verder weg zijn van woonkernen.' CDA had graag gezien dat deze bedrijven ook in het voorbereidingsbesluit al een uitzondering kregen op de geitenstop, maar dit bleek juridisch lastig en daarvoor was geen meerderheid in de Staten.

• Lees ook: LTO wil snel in gesprek over geitenstop Noord-Holland

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer