Limburgse+geitenstop+vanaf+half+december
Nieuws
© Twan Wiermans

Limburgse geitenstop vanaf half december

Gedeputeerde Hubert Mackus van provincie Limburg brengt vrijdag 14 december een voorbereidingsbesluit over de geitenstop ter stemming in Gedeputeerde Staten. Vanaf dat moment gaat de voorlopige stop in.

De voorlopige stop geldt tot eind 2019 voor zowel nieuwvestiging als uitbreiding.

De LLTB reageert teleurgesteld op het besluit van Mackus. 'We hadden graag gezien dat geitenhouders met innovatieve en duurzame plannen konden blijven doorontwikkelen. Dat zijn juist de ondernemers die met slimme maatregelen de emissies verder willen terugdringen en de diergezondheid en het dierenwelzijn willen verbeteren', zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen.

'We blijven met de provincie in overleg om te kijken hoe dergelijke vooruitstrevende plannen toch doorgang kunnen vinden. Bedrijfsontwikkeling en minder emissies gaan hand in hand.'

Motie

Twee weken geleden nam het Limburgs Parlement een motie van de Partij voor de Dieren aan. Deze motie zet de geitenhouderijsector in Limburg op slot. De LLTB en de ondernemersgroep geitenhouderij van de LLTB waren compleet verrast dat de motie, met een kleine meerderheid, werd aangenomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer