Bekroonde tuinder luncht met Willem-Alexander en Máxima

Tuinder Peter van den Avoird, agrarisch ondernemer van het jaar 2018, is vrijdag ontvangen op Paleis Noordeinde. Hij maakte deel uit van een groep Nederlanders die door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima was uitgenodigd voor een lunch.

Bekroonde+tuinder+luncht+met+Willem%2DAlexander+en+M%C3%A1xima
© RVD

Het koninklijk paar organiseerde de lunch voor 28 Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie. Alle genodigden hebben daarvoor recentelijk een prijs of andere onderscheiding ontvangen in sectoren als kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen op die manier hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Onder de gasten waren bekende Nederlanders als kickbokser Rico Verhoeven, voetballer Wesley Sneijder, actrice Monique van de Ven en tv-presentator Beau van Erven Dorens.

Kweker van uitgangsmateriaal

Tuinder van den Avoird kreeg afgelopen voorjaar de titel Agrarisch ondernemer van het jaar toegekend. Hij is eigenaar van de kwekerij van uitgangsmateriaal voor framboos en aardbei Van der Avoird Trayplant in het Brabantse Bavel.

Het bedrijf werd met name onderscheiden wegens het goede werkgeverschap. Alle personeelsleden krijgen middelen en opleidingsmogelijkheden aangeboden waardoor ze zich beter kunnen ontplooien. Dat leidt tot beter gemotiveerde werknemers en uiteindelijk ook tot een beter product.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer