Koning+bezoekt+80%2Djarig+sierteeltbedrijf+Anthura
Nieuws
© Rijksvoorlichtingsdienst

Koning bezoekt 80-jarig sierteeltbedrijf Anthura

Koning Willem-Alexander woont vrijdagmiddag 1 juni de viering van het 80-jarig jubileum van sierteeltonderneming Anthura in Bleiswijk bij.

Anthura is een sierteeltbedrijf dat zich richt op de veredeling van orchideeën en anthuriums. Het bedrijf legt de focus op innovatieve en duurzame productontwikkeling, onder meer door het ontwikkelen van nieuwe teelttechnieken die minder milieubelastend zijn.

De koning wordt ontvangen door de familie Van der Knaap en de bedrijfsleiding, waarna hij wordt rondgeleid door het bedrijf. Vervolgens brengt hij een bezoek aan de 'Experience-ruimte' waar een grote diversiteit aan bloemen en planten van Anthura wordt getoond en een expositie is ingericht over de historie van het bedrijf. Afsluitend woont hij een bijeenkomst bij met wetenschappers en het bedrijfsleven over innovaties in de sierteelt.

De historie van Anthura gaat terug tot 1938, toen de eerste generatie van de familie Van der Knaap een eigen tuinbouwbedrijf startte. In tachtig jaar groeide het uit van een klein familiebedrijf tot marktleider op het gebied van orchideeën en anthuriums, met afzet in meer dan zeventig landen en bedrijven in Duitsland, Macedonië en China.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  13° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 1°
  80 %
Meer weer