Beurs+Oost%2DNederland+op+melkveebedrijf+in+Bathmen
Nieuws
© Eigen Foto

Beurs Oost-Nederland op melkveebedrijf in Bathmen

De komende editie van de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland is op het melkveebedrijf De Mariahoeve in Bathmen. De beurs breidt uit richting Midden-Nederland en de Veluwe.

De land- en tuinbouwbeurs in juni 2019 belooft volgens beursorganisator Johan Wolters van CNO-Expo een speciale editie te worden. De tweejaarlijkse beurs is gepland rondom het moderne melkveebedrijf van de maatschap Kloosterboer aan de A1 afslag Bathmen, ook wel bekend als De Mariahoeve.

De boerderij zal letterlijk het middelpunt van de vakbeurs zijn. De bedrijfsvoering van de familie Kloosterboer staat hierin voorop. Tijdens de drie beursdagen zullen zij op gepaste tijden hun deuren openen om de bezoekers een kijkje te gunnen in hun nieuwe melkveestal waar 170 koeien kunnen worden gemolken.

Demonstraties

Rondom de boerderij en in de stal worden demonstraties georganiseerd. Zo zijn er onder andere live voer- en hooibouw-demonstraties en kunnen bezoekers verschillende merken trekkers testen op een speciaal aangelegd parcours.

De nieuwe stal heeft een zichtplein en een loopbrug. Daarnaast is er een vergaderlocatie in de stal. Hier ontvangt de familie Kloosterboer schoolklassen en worden er rondleidingen en kinderfeestjes gegeven.

Groter gebied

Het melkveebedrijf van de maatschap Kloosterboer is direct vanaf de A1 zichtbaar en optimaal bereikbaar (afslag 25 Bathmen) voor bezoekers en standhouders. Met deze locatie kan de beursorganisatie een nog groter gebied bedienen, vooral richting Midden-Nederland en de Veluwe.

Het doel van familie Kloosterboer en de organisatie is om zich samen hard te maken voor de boeren in Nederland. Dat er meer waardering komt bij de burgers en hogere productprijzen voor de boeren. Kloosterboer en zijn gezin wonen aan de Oxersteeg op steenworp afstand van de stad Deventer.

Bezoekers

Ruim 24.000 vakgerichte bezoekers kwamen vorige editie in 2017 uit het hele land naar Rijssen. Komend jaar gaat de organisatie een complete landelijke PR-campagne inzetten om nog meer bezoekers van buiten de regio kennis te laten maken met deze vakbeurs.

Op 26, 27 en 28 juni 2019 is Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland dagelijks geopend van 13.00 uur tot 21.30 uur. Het gaat op de beurs vooral om mechanisatie, akkerbouw, rundveehouderij, intensieve veehouderij, vollegrondteelt, schapen- en geitenhouderij, bosbouw- en groentechniek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer