Evenement+per+sector+vervangt+regionale+veebeurs
Nieuws
© Erik Colenbrander

Evenement per sector vervangt regionale veebeurs

De organisatie van de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) heeft besloten de regionale beurzen van Hardenberg en Venray voor varkens-, pluimvee- en kalverhouders te vervangen door een nationaal evenement per sector.

Het organiserende bedrijf Easyfairs is nog volop met de markt in gesprek voor een apart nationaal event voor de kalverhouderij. De zogenaamde Dutch Pork Expo staat gepland voor 19 en 20 maart 2019 in het Limburgse Venray en de equivalent voor de pluimveesector, Dutch Poultry Expo, op 16 en 17 april 2019 in het Overijsselse Hardenberg.

Dit besluit is genomen na overleg met de standhouders, aldus organisator Natascha Halbertsma. Ze is blij met de feedback en steun vanuit de sector: 'De overgrote meerderheid van de standhouders onderschrijft het belang van vergroting van het werkgebied en specialisatie naar diersoort. Ook is de bereidheid bij standhouders groot om mee te werken aan verdere invulling van het programma.'

Groeipotentie

De ambitie is om Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo te laten uitgroeien tot de vakevents voor de sector in Noordwest-Europa. Er is gekozen voor Engelse benamingen om de internationale groeipotentie voor de beurs kracht bij te zetten.

Op zowel Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo staan actuele thema's centraal. Hierbij zijn vijf kernthema's het uitgangspunt: verduurzaming, hightech/innovatie, afzet/verkoop/inkomen, risicomanagement en arbeidsmarkt. Bovendien zijn er innovatiepodia waar beleving en interactie centraal staan die de bezoekers praktische en toepasbare kennis bieden en die ondernemers ondersteunen in hun toekomstige bedrijfsvoering.

De Rundvee Relatiedagen worden nog woensdag en donderdag in Hardenberg gehouden van 13-22 uur.

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  95 %
Meer weer