Mengvoerbedrijven+scoren+hoog
Nieuws
© jos thelosen

Mengvoerbedrijven scoren hoog

De deelnemende mengvoerleveranciers aan Voederwaarde.nl hebben de voederwaarde van hun grondstoffen goed op orde. Dat blijkt uit een steekproef door Schothorst Feed Research (SFR).

De bij voederwaarde.nl aangesloten bedrijven worden niet alleen jaarlijks getoetst op de gedeclareerde waarden en het juist waarderen van de grondstoffen, ook de openheid over de samenstelling naar de klant wordt getoetst.

De controle wordt uitgevoerd door Schothorst Feed Research (SFR). Onderdeel van deze toetsing is bovendien dat een onafhankelijke auditor middels een steekproef een monster neemt en laat analyseren.

Score van 9,8

In 2018 voldeed in alle gevallen het ingestuurde monster aan de vereisten. Uit de jaarrapportage blijkt dat de deelnemende mengvoerbedrijven over alle onderdelen een totaalscore realiseerden van 9,8 (op een schaal van 0-10). Mengvoerbedrijven met VoederWaarde.nl scoren dus ook dit jaar weer uitstekend.

Voederwaarde.nl is een vrijwillig controlesysteem van Nederlandse mengvoerbedrijven en boerenorganisaties, dat vanaf 2010 actief is in de markt. VoederWaarde.nl is het enige keurmerk in Nederland dat de voederwaarde bij de deelnemende mengvoerbedrijven borgt en dit aantoonbaar maakt door onafhankelijk toezicht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  16° / 2°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  25 %
Meer weer