Meer+mengvoer+afgezet+in+2017
Nieuws
© Vitelia

Meer mengvoer afgezet in 2017

De mengvoerafzet in de rundvee-, varkens- en pluimveehouderij steeg vorig jaar 2,1 procent naar bijna 12,6 miljoen ton. Dat blijkt uit Nevedi-cijfers.

Hoewel er een krimp in de rundveestapel werd verwacht, bleef er een stijgende lijn zichtbaar in de afzet van mengvoeders voor melkrundvee. Hierbij moet worden opgemerkt dat de stijgende melkgift per koe maakt dat de afzet van het mengvoer niet een op een gelijk opgaat met de omvang van de rundveestapel.

De varkenssector had in 2017 een uitzonderlijk goed jaar, wat ook zichtbaar is in de afzet van varkensvoeders. Bij de overige mengvoeders was een groei waarneembaar in de afzet van melkgeiten- en schapenvoer. De verklaring voor deze toegenomen hoeveelheid is dat de geitensector blijft groeien.

Verwachting 2018

Voor 2018 is het de verwachting dat er een dalende lijn in de afzet zichtbaar wordt. De inschatting is dat de afzet zal dalen tot het niveau van 2016. Nevedi behartigt de collectieve belangen van de Nederlandse diervoederindustrie. De sector bestaat uit fabrikanten van mengvoeders, premixen en kalvermelkpoeder en leveranciers van vochtrijke diervoeders.

Bij Nevedi zijn ongeveer 95 diervoederbedrijven en voerleveranciers aangesloten. Samen vertegenwoordigen zij circa 95 procent van de totale productie in Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer