Laagwater+maakt+aanvoer+grondstoffen+veevoer+lastig
Nieuws
© agruniek

Laagwater maakt aanvoer grondstoffen veevoer lastig

De aanvoer van grondstoffen aan mengvoerbedrijven verloopt momenteel door de lage waterstand in de rivieren moeizaam. Schepen kunnen minder vol worden beladen dan normaal. Sommige waterwegen zijn zelfs helemaal afgesloten.

AgruniekRijnvallei (AR) kan de aanvoerproblemen voor de fabriek in Barneveld het hoofd bieden, vooral door de unieke ligging aan het spoor. Per grondstof beoordeelt de voerleverancier wat de mogelijkheden zijn.

Transport vanuit de zeehavens naar Wageningen kan grotendeels ongehinderd plaatsvinden. De scheepsaanvoer vanuit Frankrijk en Duitsland gaat wel steeds moeizamer, omdat schepen nog maar een klein deel van de lading kunnen meenemen.

Per spoor

Verder hebben Duitse fabrikanten van bijvoorbeeld raapzaadschroot en zonnepitschroot moeite om zaad en pitten aan te voeren. AgruniekRijnvallei is de enige mengvoerleverancier in Nederland met een ligging aan het spoor. Momenteel doet AR hier haar voordeel mee en voert per spoor volop granen via Rotterdam en vanuit Oost-Europa aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer