Linda+Janssen%2DVerriet+voorgedragen+als+voorzitter+POV
Nieuws
© VarkensNEt

Linda Janssen-Verriet voorgedragen als voorzitter POV

Linda Janssen-Verriet wordt door het landelijk bestuur van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) voorgedragen als voorzitter van de organisatie. Naast Janssen-Verriet worden Eric Stiphout en Wouter Oude Voshaar voorgedragen voor het dagelijks bestuur van de POV.

Tijdens de algemene ledenvergadering op 26 november stemmen de POV-leden over de drie kandidaatstellingen. Naar verwachting zal het POV-Bestuur daarna weer op volle sterkte zijn. Het POV-bestuur kent momenteel drie vacatures.

Het landelijk bestuur ziet in Janssen-Verriet een goede kandidaat om de POV de komende jaren te leiden. Zij beschikt over een groot verbindend vermogen en heeft de capaciteiten om mensen bijeen te brengen en houden. Dit combineert zij met de nodige slagkracht. Janssen brengt daarnaast een uitgebreid netwerk mee en grote dossierkennis op tal van onderwerpen die de varkenshouderij raken.

Janssen startte per 2018 als beleidsadviseur bij de POV voor onder meer de innovatie- en onderzoeksagenda voor de varkenshouderij. Ook heeft zij het mestdossier in haar portefeuille. Voorheen werkte Janssen als beleidsadviseur voor de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), als senior projectleider bij Projecten LTO Noord en als bedrijfsleider op een zeugenbedrijf. Janssen groeide op op een melkveebedrijf in Erlecom (Gelderland).

Ervaring

Naast Janssen worden Eric Stiphout en Wouter Oude Voshaar voorgedragen voor het dagelijks bestuur. Stiphout is mededirecteur en -eigenaar van een varkenshouderij- en akkerbouwbedrijf in het Brabantse Boxmeer en voorzitter van de afdeling Zuid-Oost van de POV.

Oude Voshaar heeft in het Overijsselse Geesteren een vleesvarkenshouderij. Hij hanteert de voorzittershamer van de POV-afdeling Overijssel. Stiphout en Oude Voshaar beschikken over veel bestuurlijke ervaring, uitgebreide dossierkennis en veel draagvlak onder POV-leden, meldt de POV.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  6° / 1°
  20 %
 • Zondag
  7° / -1°
  30 %
 • Maandag
  7° / 3°
  50 %
Meer weer