POV houdt vast aan één varkensgeluid

Het POV-bestuur houdt vast aan de ingezette koers: één varkensgeluid met de boer aan het roer. Donderdagavond 18 oktober was er een extra overleg.

POV+houdt+vast+aan+%C3%A9%C3%A9n+varkensgeluid
© VidiPhoto

Aanleiding was het vertrek van voorzitter Ingrid Jansen en vice-voorzitter Eric Douma. Tijdens de ALV op 26 november zouden zij uit dienst treden, deze week legden ze echter per direct hun functie neer.

• Lees ook: POV-bestuurders Jansen en Douma leggen per direct functie neer

De aanleiding daarvoor blijft onduidelijk. Het is de persoonlijke keuze van Douma en Jansen en de POV respecteert die, zegt POV-woordvoerder Geesje Rotgers. Jansen en Douma hebben aangegeven ruimte te willen geven aan het bestuur en de leden om hun keuzes te maken. Zij willen de uitbouw van de organisatie aan hun opvolgers overlaten.

Diversiteit

Het POV-bestuur benadrukt dat er geen sprake is van een koerswijziging. Diversiteit in meningen en discussies zijn juist hard nodig om scherpe en weloverwogen standpunten te kunnen innemen, schrijft het POV-bestuur in een reactie.

'De POV staat voor een transparante en open dialoog met alle leden en maakt zich onverminderd hard voor het collectieve belang voor de varkenshouderijsector vanuit één varkensgeluid en met de boer aan het roer.'

Nieuwe bestuursleden

Op 26 november is de algemene ledenvergadering van de POV. Dan worden nieuwe bestuursleden voorgedragen. De POV geeft aan dat de sollicitatieprocedure in een vergevorderd stadium is en verwacht 26 november een aantal sterke kandidaten te kunnen voordragen.

Ook loopt er een procedure voor een directeur van de werkorganisatie. Die zal een aantal operationele zaken van het dagelijkse bestuur gaan overnemen. Zoals bijvoorbeeld het aansturen van de werkorganisatie en het financiële beheer van de POV. 'We verwachten dat de vereniging op 27 november weer op maximale sterkte is en met volle kracht verder kan', aldus de POV.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer