POV%2Dbestuurders+Jansen+en+Douma+leggen+per+direct+functie+neer
Nieuws
© Ruud Ploeg

POV-bestuurders Jansen en Douma leggen per direct functie neer

POV-voorzitter Ingrid Jansen en vicevoorzitter Eric Douma hebben per direct hun functie neergelegd. Aanleiding is de strijd om de macht in de achterban. Die ontstond nadat de twee bestuursleden eind augustus aangaven te stoppen.

Met hun vertrek willen Jansen en Douma een sterk signaal richting de POV-leden afgeven dat ze extreem bezorgd zijn over de koers die de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) dreigt te gaan varen.

• Lees ook: POV houdt vast aan één varkensgeluid

Door versneld terug te treden, willen Jansen en Douma ruimte geven aan het landelijk bestuur en leden om de discussie te voeren. Dat is in lijn met 'de boer aan het roer', geeft Jansen in Boerderij aan. Jansen en Douma waren na bekendwording van dit nieuws niet bereikbaar voor commentaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer