Samenwerking+Agrifirm+en+insectenproducent+Protix
Nieuws
© Protix

Samenwerking Agrifirm en insectenproducent Protix

Agrifirm gaat samenwerken met Protix. Dat resulteert in het op de markt brengen van diverse nieuwe producten met door Protix geleverde ingrediënten uit insecten. De initiatieven variëren van het ontwikkelen van concepten voor vleeskuikens, leghennen en varkens tot gerichte toepassingen voor een circulaire bodemverbeteraar.

Dick Hordijk, CEO van Agrifirm: 'We zijn er trots op dat we onze krachten bundelen met die van een Nederlandse pionier op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. De toekomst van voedsel dwingt alle spelers in het wereldwijde voedselsysteem om opnieuw te kijken naar hun oude ideeën over hoe voedsel wordt gemaakt, waar het vandaan komt en of het echt gezond en duurzaam is.'

Agrifirm geeft aan dat de samenwerking mooie kansen biedt voor hett ontwikkelen van meer concepten als ‘OERei’, een innovatief ei-concept dat Protix enkele maanden geleden succesvol op de markt bracht.

Zwarte soldatenvlieg

Protix is de eerste en grootste producent van gecertificeerde, hoogwaardige en duurzame ingrediënten gemaakt uit insecten. Producten ProteinX, LipidX en Bloosom worden gemaakt in een productiefaciliteit van wereldklasse en zijn gebaseerd op de zwarte soldatenvlieg.

Protix realiseert op dit moment in Nederland een aanzienlijke capaciteitsuitbreiding. Die moet in het tweede kwartaal van 2019 operationeel zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  25° / 15°
  60 %
Meer weer