Omzet+Veiling+Rhein%2DMaas+stijgt+4+procent
Nieuws
© Veiling Rhein-Maas

Omzet Veiling Rhein-Maas stijgt 4 procent

De omzet van Veiling Rhein-Maas in het Duitse Herongen is vorig jaar met 4 procent gestegen. De verkoopwaarde aan bloemen en planten kwam in 2016 uit op ongeveer 364 miljoen euro.

De stijging van de omzet was vooral te danken aan hogere middenprijzen, meldt de bloemenveiling. Veiling Rhein-Maas verhandelt via klokken. De directie van het bedrijf, Uwe Bedenbecker en Marc Schax, wijzen erop dat omzet in Herongen is gestegen, terwijl op andere marktplaatsen de klokverkoop juist is gedaald.

Een belangrijke reden voor de positieve ontwikkeling op Veiling Rhein-Maas is de klokvoorverkoop. Dit verkoopkanaal biedt aanvoerders van de marktplaats de mogelijkheid een gedeelte van hun partijen voor de veiling tegen een vooraf vastgestelde prijs online aan te bieden.

Klokvoorverkoop

Marc Schax: 'Wij hebben klokvoorverkoop in januari 2016 ook voor snijbloemen vrijgegeven en onze oorspronkelijke doelstelling voor dit verkoopkanaal is dit jaar bijna drie maal overtroffen. Voor 2017 zijn wij van plan het aanbod verder uit te bouwen.'

Op de marktplaats in Herongen kopen zo'n 1.600 klanten regelmatig in. In het afgelopen jaar schreef de veiling 57 nieuwe klanten in. Het betreft vooral groothandelaren en tuincentra. De directie constateert dat Rhein-Maas steeds meer te maken krijgt met grote afnemers. Kleinere afnemers haken af, onder andere door bedrijfsbeëindiging.

Verwachting 2017

Veiling Rhein-Maas verwacht dat de groei zich ook in 2017 zal voortzetten, ondanks dat 2016 niet voor alle producten succesvol was. Bij de productgroepen gerbera, bolbloemen en primula's had de marktplaats te kampen met hoge prijsdruk.

De veiling heeft voor dit jaar de ambitie om het aantal verdeelfouten in de logistiek te verminderen en het afleverproces te verkorten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer