Veiling+Rhein%2DMaas+houdt+vast+aan+fysieke+klok
Nieuws
© Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas houdt vast aan fysieke klok

Voor Veiling Rhein-Maas blijft de veilklok met een fysieke presentatie van de producten in de afmijnzaal belangrijk. Dat meldt de veiling in het Duitse Herongen na een aanvoerders- en klantenonderzoek.

'Zowel de resultaten van het klantenonderzoek 2016 als de eerste resultaten van het zojuist afgesloten aanvoerdersonderzoek 2017 laten zien dat klanten en aanvoerders van Veiling Rhein-Maas ook in de toekomst de fysieke veiling belangrijk vinden', zegt Uwe Bedenbecker, directeur van Veiling Rhein-Maas. 'Voor het grootste deel van de klanten blijft de inkoop ter plaatse nog steeds relevant.'

In één oogopslag

Volgens de directeur stellen de klanten van de veiling het op prijs bloemen en planten tegelijkertijd in één afmijnzaal 'in één opslag' in te kopen en de producten persoonlijk te bekijken. Dit gebruik blijft belangrijk ook al neemt het gebruik van digitale verkoopkanalen toe. 'In de toekomst is het voor beide doelgroepen interessant, de producten aanvullend via een webshop te kunnen verkopen of in te kopen', meent Bedenbecker.

Veiling Rhein-Maas analyseert de resultaten van het dit jaar gehouden aanvoerdersonderzoek in de komende weken. Volgens de veiling toont het onderzoek een duidelijke toename van de tevredenheid van de telers. 'Onze marktplaats biedt klanten en aanvoerders met klokverkoop en Kopen-Op-Afstand, klokvoorverkoop en klokservice een optimale combinatie voor de organisatie van de individuele in- en verkoop', aldus de directeur.

Nieuwe klanten

De regelmatige aanwezigheid van Veiling Rhein-Maas op vakbeurzen rendeert. De veiling heeft dit jaar veertig nieuwe klanten ingeschreven, waaronder kopers uit Kroatië, Roemenië, Tsjechië en Estland. De groei op de Oost-Europese markt zet hiermee door.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer