Veiling+Rhein%2DMaas+zet+mes+in+plantenaanvoer
Nieuws
© Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas zet mes in plantenaanvoer

Veiling Rhein-Maas in het Duitse Herongen heeft het aantal aangemelde potplanten met meer dan 42 miljoen stuks gereduceerd. Het gaat vooral om calluna, lavendel en perkgoed.

De ingreep volgt nadat assortimentsmanagers van Veiling Rhein-Maas de jaaraanvoermeldingen van alle telers heeft gecontroleerd en vergeleken met de marktontwikkeling, de vraag van de klanten bij de veiling en de aanvoergeschiedenis van de telers.

Bij het laatste beoordelingsaspect is onder andere gekeken naar zaken als wat telers aanmelden en daadwerkelijk aanvoeren, de kwaliteit van de producten, de regelmaat van aanvoer en of telers lid of geen lid zijn.

Groter aanbod dan aangemeld

Veiling Rhein-Maas kreeg voor dit jaar veel grotere aantallen planten aangemeld dan vorig jaar. Door hierop te korten wordt buitensporige aanvoer voorkomen, meldt de veiling. 'Het aanbod voor de klok blijft zo betrouwbaar.'

Rolf Meinert Garbe, teammanager assortimentsmanagement potplanten, zegt blij te zijn dat telers van potplanten in 2017 hun producten in grote aantallen op de veiling willen verkopen. Volgens hem komt de reducering de verhouding tussen aanbod en vraag ten goede. Telers kunnen de correcties van de veiling in hun online-omgeving bekijken..

Veilingreglement

Veiling Rhein-Maas gaat alleen met een grotere aanvoer dan aangemeld akkoord, als de markt dat toelaat. Telers van potplanten zijn volgens de reglementen van de veiling verplicht hun jaaraanvoer te melden. De veiling heeft eind november 2016 de potplantentelers gevraagd hun aanbod voor 2017 te melden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer