Omzet handelsbedrijf Reesink stijgt 2 procent

De autonome omzet van handelsbedrijf in machines Reesink is in het eerste kwartaal van dit jaar met bijna 2 procent toegenomen.

Omzet+handelsbedrijf+Reesink+stijgt+2+procent
© nieuwe oogst

De geconsolideerde omzet van Reesink over het eerste kwartaal bedroeg 127 miljoen euro, een stijging van 6,2 procent in vergelijking tot het eerste kwartaal van 2015.

Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) steeg met bijna 3 procent, terwijl het bedrijfsresultaat voor rente (EBIT) met 10 procent steeg. In het bedrijfsresultaat zijn voor 1 miljoen aan eenmalige kosten verwerkt.

Agrarische sector

Reesink Green Equipement richt zich op de verkoop van machines voor de agrarische sector en groenonderhoud. De omzet van dit onderdeel daalde over het eerste kwartaal licht. Autonoom daalde de omzet duidelijk.

De agrarische markt heeft wereldwijd te kampen met de gevolgen van de lage opbrengstprijzen van landbouwproducten en dan in Europa vooral met de lage melkprijzen. De omzet in Kazachstan en Turkije is in het eerste kwartaal nog vrij beperkt.

Landschappelijk onderhoud

De omzet van machines en toebehoren voor landschappelijk onderhoud, bos, tuin en park daalde ook in het eerste kwartaal. Vorig boekjaar werd in de vergelijkbare periode de grootste order ooit uitgeleverd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer