BVB+Substrates+bundelt+krachten+met+Kekkil%C3%A4
Nieuws
© digitaal

BVB Substrates bundelt krachten met Kekkilä

De Westlandse substraatproducent BVB Substrates fuseert met Kekkilä, dochterbedrijf van het Finse Vapo Oy. Naam van de nieuwe holding wordt Kekkilä-BVB.

Het Finse Vapo Oy en het Nederlandse BVB Substrates fuseren tot een substraatproducent voor zowel de professionele markt als de consumentenmarkt. Het nieuwe bedrijf combineert eeuwenlange ervaring van potgronden en substraten. Op 1 januari 2019 zullen BVB Substrates en Kekkilä officieel samengaan.

CEO Peter Jan Kuiper van BVB is verheugd over de fusie. 'De globalisering en de dynamische wereldeconomie vragen om spelers van formaat. Wereldspelers die in staat zijn in te spelen op de vraag van de toekomst, de schaalvergroting en de nieuwe eisen van de afnemers. De fusie geeft ons de productiecapaciteit die nodig is om de wereldmarkten te blijven bedienen.'

Innovatieve technologie

BVB en Vapo Oy zijn geen onbekende partijen voor elkaar. De relatie gaat 50 jaar terug. Samen ontwikkelen BVB en Kekkilä, dochterbedrijf van Vapo Oy, reeds innovatieve technologieën en producten. Kuiper: 'Door gebruik te maken van elkaars expertise en onderzoeksfaciliteiten kunnen we onze R&D naar een hoger niveau tillen'.

De fusie zorgt voor een stevige concurrentiepositie en baanzekerheid voor de medewerkers van BVB Substrates en Kekkilä. Omdat organisatieonderdelen elkaar aanvullen en versterken is er geen noodzaak tot personeelsreductie als gevolg van de fusie. In de dagelijkse praktijk zullen werknemers weinig merken van de fusie; locaties, directies, bedrijfsnamen blijven gelijk. Ook de merken Kekkilä en BVB blijven bestaan.

Water besparen

De strategische focus van de Kekkilä-BVB komt te liggen op het ontwikkelen van duurzame innovatieve oplossingen voor de 'prangende vragen van nu'. Kuiper: 'Denk aan oplossingen die duurzame ontwikkeling ondersteunen en water besparen. Zo kunnen we voorzien in de groeiende mondiale vraag naar schoon, lokaal geproduceerd voedsel en aantrekkelijke en aangename leefomgevingen'.

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer