Commerci%C3%ABle+man+weg+bij+FloraHolland
Nieuws
© Joost van Winsen

Commerciële man weg bij FloraHolland

Hoofd commerciële zaken Servaas van der Ven vertrekt eind dit jaar bij Royal FloraHolland.

Begin dit jaar heeft Royal FloraHolland haar strategie aangescherpt en besloten FloraHolland te positioneren als een dienstverlener. De structuur van de organisatie wordt hierop aangepast. De afdeling commercie vervalt en wordt vervangen door een afdeling kwekersdiensten en een afdeling markt en verkoop.

Deze veranderingen zijn voor Van der Ven, lid van het managementteam en verantwoordelijk voor commercie, aanleiding om bij de bloemenveiling op te stappen. 'Hij heeft het besluit genomen zijn carrière na het vormgeven van kwekersdiensten buiten FloraHolland voort te zetten', vertelt een woordvoerder van de veiling. Eind 2018 zal Van der Ven de organisatie verlaten.

Nieuwe fase

'Na ruim 27 jaar is het voor mij tijd aan een nieuwe fase in mijn leven te beginnen. Ik voel me verbonden met al die collega's, kwekers en klanten waar ik mee heb samengewerkt in al die jaren. Met name de contacten met ondernemers en familiebedrijven heb ik altijd inspirerend gevonden. Dit hoop ik dan ook te combineren in een nieuwe toekomst.' Van der Ven ziet het als zijn verantwoordelijkheid om het bedrijf goed achter te laten. 'Tot 31 december zet ik mij in om als kwartiermaker voor kwekersdiensten een mooie nieuwe organisatie neer te zetten.'

Algemeen directeur Steven van Schilfgaarde zegt het jammer te vinden dat Van der Ven FloraHolland verlaat. 'Hij is een boegbeeld voor FloraHolland en een vertrouwd gezicht voor klanten.' De wijziging in de structuur en de invulling van de nieuwe afdelingen wordt nog ter advies aan de nieuw te kiezen ondernemingsraad voorgelegd, aldus FloraHolland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer