'Met MVO helpen we boer betere prijs te krijgen'

Royal Agrifirm Group heeft haar resultaten en doelen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) vastgelegd in een jaarverslag. Dat helpt ook de leden van de coöperatie, volgens Ruud Tijssens, Director Public & Cooperative Affairs.

%27Met+MVO+helpen+we+boer+betere+prijs+te+krijgen%27
© Agrifirm

Vorig jaar heeft Agrifirm een analyse uitgevoerd van onderwerpen op het vlak van MVO die voor de onderneming belangrijk zijn. Agrifirm gebruikt daar de Engelse term CSR (corporate social responsibility) voor. Op basis hiervan is de organisatie ingericht.

'Voor ons zijn twee dingen belangrijk. Ten eerste staat Agrifirm voor de voedselketen voor de komende generaties. Het CSR-jaarverslag helpt ons dat doel te definiëren. Dat zijn de vier pijlers die we in het verslag noemen', legt Tijssens uit.

'In keten terechtkunnen'

'Onze klanten vragen hier niet om. De ketens waar zij mee werken, vragen wel om heel specifieke zaken. En dat is het tweede punt. Boeren moeten in die keten terechtkunnen met hun producten. Wij kunnen daar een rol in spelen en dat helpt hen om een betere prijs te krijgen', aldus Tijssens.

'Onze visie is omarmd door de coöperatie, dus ook door de boeren en tuinders die zijn aangesloten bij de organisatie.' Het MVO- of CSR-beleid van Agrifirm is nu gebouwd op vier strategische pijlers en vier operationele pijlers. Beide ondersteunen de visie: 'een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties'.

Strategische en operationele pijlers

De vier strategische pijlers zijn: Verantwoorde grondstoffen; Circulaire en resource-efficiënte landbouw; Gezonde bodem, planten en dieren; Maatschappelijk verantwoorde ketens. De operationele pijlers zijn: Integere bedrijfsvoering; Voedselveiligheid; Efficiënte productie en logistiek; Medewerkers: safety first.

'De vier CSR-pijlers betreffen thema's waarop we nog veel meer gaan inzetten, zoals circulaire landbouw', zegt Tijssens. 'De vier operationele pijlers gaan over thema's die we als Agrifirm als 'license to operate' zien', vervolgt hij. 'Het zijn onderwerpen waar we nu al veel aan doen, maar die we nog beter moeten communiceren. Op de vier CSR-pijlers gaan we nog nadrukkelijker samenwerken met onze ketenpartners.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer