Verscherpt toezicht varkensbedrijf Zevenhuizen

Gemeente Leek laat een varkensbedrijf in Zevenhuizen tweewekelijks controleren door de omgevingsdienst Groningen. Ook heeft de varkenshouder een dwangsom gekregen.

Verscherpt+toezicht+varkensbedrijf+Zevenhuizen
© Pixabay

Al geruime tijd heeft het veehouderijbedrijf in Zevenhuizen de aandacht van de gemeente. Mensen uit de omgeving ervaren geuroverlast. De luchtwasser op het bedrijf functioneert onvolledig, stelt het college van gemeente Leek in een brief naar zijn raadsleden.

Uit analyse blijkt dat de pH-waarde al sinds april niet meer aan de vereiste waarden voldeed. Aangezien het herstel te lang heeft geduurd, de niet-actievehouding van de ondernemer en omdat sprake is van herhaling krijgt de ondernemer een dwangsom. Een deel van de geurklachten is mogelijk veroorzaakt door weersomstandigheden.

Uit een overleg met Omgevingsdienst Groningen bleek dat geuroverlast van intensieve veehouderijbedrijven in de provincie is toegenomen. Dit komt door de langdurige warme en droge periode van de afgelopen maanden.

Het onderwerp staat woensdagavond op de agenda van de raad van de gemeente Leek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer