Steketee+wordt+onderdeel+van+Lemken
Nieuws
© Haijo Dodde

Steketee wordt onderdeel van Lemken

Het Duitse mechanisatieconcern Lemken heeft deze week machinefabrikant Steketee in Stad aan 't Haringvliet overgenomen.

Met de overname krijgt Lemken alle rechten van Steketee die betrekking hebben op de onkruidbestrijdingstechniek inclusief het grondbewerkingsprogramma van Rumptstad. Steketee is met name bekend vanwege de innovatie op het gebied van mechanische onkruidbestrijding met camerabesturing.

Lemken wil de huidige productiecapaciteit van Steketee uitbreiden op basis van de aanwezige expertise en met de huidige medewerkers. De Duitse fabrikant wil zich richten op verdere innovatie van de techniek voor de onkruidbestrijding.

De bekende bedrijfsnamen Steketee en Rumpstad blijven bestaan. In de bedrijfsvoering wordt de directie van Steketee ondersteund vanuit het management van Lemken.

Focus op productontwikkeling

Directeur Klaas Veerman van Steketee is tevreden over de overname. 'Deze overname geeft ons de mogelijkheid om aan te sluiten op een groot en gerenommeerd distributienetwerk. Het geeft ons de mogelijkheid om te blijven focussen op de productontwikkeling en innovatieve oplossingen.'

Lemken ziet de uitbreiding als een waardevolle aanvulling op het actuele gewasverzorgingsprogramma. Wereldwijd heeft het concern meer dan 1.400 medewerkers en een jaaromzet van 360 miljoen euro.

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
Meer weer