Groningen promoot mechanische onkruidbestrijding

Provincie Groningen organiseert drie demonstraties in Noord-Nederland om te laten zien hoe mechanische onkruidbestrijding in de landbouw werkt.

Groningen+promoot+mechanische+onkruidbestrijding
© Koos van der Spek

Er komen steeds meer nieuwe, alternatieve manieren om onkruid te bestrijden zonder chemie te hoeven gebruiken. Met de demonstraties in het veld kunnen boeren in hun eigen regio kennis maken met de mogelijkheden en ervaringen uitwisselen met collega's.

Tijdens de demonstraties worden er machines getoond voor zaaibedden, thermisch branden, schoffelen, eggen en om gewassen in rijen onkruidvrij te maken. Op elke locatie worden machines getoond die passen bij de grondsoort van het betreffende gebied.

Cursus

Voorafgaand aan de demonstraties wordt ’s ochtends een praktische cursus georganiseerd voor telers die al nieuwe machines hebben aangeschaft, bijvoorbeeld met de stimuleringsregeling Biologische landbouw van de provincie Groningen. Zo leren telers om de verschillende machines zo goed en efficiënt mogelijk te gebruiken.

Bij mechanische onkruidbestrijding komt het op kleine details aan: het instellen van de machines en bepalen van bijvoorbeeld de diepte is erg bepalen voor het resultaat en de effectiviteit. Deelnemers leren in deze praktische cursus zelf alle strategieën en instellingsmogelijkheden van de diverse machines.

Drie locaties

De demonstraties worden georganiseerd door Delphy en vinden vanaf 14 uur plaats op SPNA-proefboerderij Ebelsheerd (25 mei), op de proefboerderij SPNA-Kollummerwaard (7 juni) en bij PPO ’t Kompas (8 juni). Bij slecht weer worden de demo’s verplaatst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer