Dit is niet uit te leggen

Vorige week zaterdag las ik in Nieuwe Oogst de scherpe column van medebestuurder Jakob Bartelds. Ik voelde met hem mee en dat heeft me opnieuw doen nadenken.

Dit+is+niet+uit+te+leggen
© Maartje van Berkel

Er hoeft maar iemand iets in de krant te zeggen of LTO Nederland en de regionale LTO’s worden ter verantwoording geroepen. Bij de eerste de beste verdachtmaking, zoals bij de kalverfraude, worden we zo ongeveer binnen een uur op het ministerie van LNV ontboden. We worden met de opdracht naar huis gestuurd om onmiddellijk met een oplossing en antwoord te komen. Vanuit maatschappelijk perspectief begrijp ik dat, maar hier moet meer de balans worden gezocht in de toekomst.

Toen twee jaar geleden de regen een maand lang met bakken uit de hemel viel en een ijsstorm over Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg trok, bleef het lang stil in Den Haag.

Nu we te maken hebben met een historisch lange droogteperiode, duurde het weer te lang voordat we een reactie kregen. Dit is echt niet uit te leggen naar onze achterban.

Nu we te maken hebben met een historisch lange droogteperiode, duurde het weer te lang voordat we een reactie kregen

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

U weet als hardwerkende boer of tuinder als geen ander dat we leven in een tijd dat we samen moeten vechten voor elke millimeter speelveld. Ik weet dat LTO Nederland en de regionale LTO’s dit ook doen. In Brussel, Den Haag, de provincies en de honderden gemeenten. Elke dag, 24/7.

De voorgestelde maatregelen naar aanleiding van deze droogteperiode zijn tot nu toe helaas het hoogst haalbare. De Duitse, Belgische en Zweedse boeren lijken tot nu toe wel te worden geholpen. Maar LTO gaat door! De snelheid moet hoger en daar houden we het ministerie scherp op, maar we zullen wel met elkaar verder moeten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer