Positieve start LTO 2018

Dinsdag was zo'n beetje heel agrarisch Nederland in Den Haag voor de opening van het nieuwe kantoor van LTO Nederland. Speciale gasten waren Eurocommissaris Phil Hogan en onze minister Carola Schouten.

Positieve+start+LTO+2018
© Maartje van Berkel

Verder was een groot aantal bestuurders aanwezig, maar ook opvallend veel oud-bestuurders, beleidsmedewerkers en ambtenaren van het ministerie van LNV. Daarnaast waren veel vrienden uit het agrarische bedrijfsleven en andere stakeholders present.

Wat mij het meest is bijgebleven, is het optimistische, positieve en in zekere zin het vrolijke gevoel dat er bij iedereen heerste. Alle aanwezigen waren zich er duidelijk van bewust dat er op deze dag geschiedenis werd geschreven: een nieuwe start met een nieuw en sterk LTO Nederland. Belangrijk voor de toekomst van heel Nederland.

Bij een rondgang werd mij eigenlijk ook steeds meer duidelijk dat we er aan het begin van 2018 goed voor staan als LTO. Een enthousiaste voorzitter met een uitgebreid netwerk, bestuurders die erin geloven en zin hebben om samen aan de slag te gaan en een overheid die positief samen met ons naar oplossingen wil zoeken. En last but not least: een Eurocommissaris die uitermate lovend was over agrarisch Nederland en LTO.

Bij een rondgang werd mij eigenlijk ook steeds meer duidelijk dat we er aan het begin van 2018 goed voor staan als LTO

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Ook de boodschap die Hogan voor ons had, was duidelijk. Boeren en tuinders hebben recht op een gezonde prijs en meer transparantie in de keten, zodat iedereen zijn eerlijke deel kan krijgen. Het uiteindelijke doel is dat de consument, de natuur en de boer er gezamenlijk beter van worden. Productorganisaties en brancheorganisaties moeten ons hierbij gaan helpen.
Veel mooie woorden. Eén ding is duidelijkheid: werk aan de winkel!

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer