Op de schouders staan

Korting en cadeaus voor nieuwe klanten en als je binnen bent, verdwijn je volledig uit het zicht. Een herkenbaar beeld als je een nieuw abonnement afsluit bij een energiebedrijf. Veel bedrijven vergeten hun huidige klantenbestand tevreden te houden of mee te laten profiteren van nieuwe aanbiedingen. Ze zijn vaak totaal gefocust op het binnenhalen van nieuwe klanten.

Op+de+schouders+staan
© Maartje van Berkel

De drie regionale LTO's willen ook graag nieuwe leden, maar onze huidige leden komen nog steeds op de eerste plaats. Ledenbinding is immers minstens zo belangrijk als ledenwerving. Of het nu gaat om het ontmoeten van leden, hun stem horen over actuele problemen en uitdagingen of het houden van ledencafés en grote symposia, je actuele ledenbestand is je grootste goed. Dat betekent dat je dus ook goed moet luisteren naar je leden.

Deze week hield de LLTB zijn jaarlijkse Leden ontmoeten Leden-dagen. Een jarenlange traditie waar oudere, vaak niet meer praktiserende boeren en tuinders elkaar ontmoeten en een gezellige middag hebben met elkaar. De mooiste verhalen en anekdotes komen die dagen voorbij en het voelt goed daar als bestuurder van nu bij aanwezig te zijn.

Bij dergelijke bijeenkomsten word ik altijd gesterkt in mijn visie dat je als boer of tuinder maar beter lid kunt zijn van LTO in plaats van vanaf de zijlijn 'boe' te roepen. Want alleen leden hebben een stem en kunnen LTO-bestuurders bij de les houden over de zorgen die ons bezighouden.

De drie regionale LTO's willen ook graag nieuwe leden, maar onze huidige leden komen nog steeds op de eerste plaats

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Wat me ook is bijgebleven na de bijeenkomsten van deze week, is dat we op de schouders staan van onze voorgangers. Zij hebben het fundament gelegd en vormen nog steeds de basis waarop wij onze belangenbehartiging uitvoeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer