Een+goede+raad
Column
© Maartje van Berkel

Een goede raad

Bijna twee maanden geleden zijn in bijna alle Nederlandse gemeenten nieuwe raadsleden gekozen. Op veel plekken is inmiddels duidelijk hoe de nieuwe coalities eruit gaan zien. In sommige gemeenten gaan ze een tweede of zelfs derde verkenning in en wordt het steeds moeilijker een werkbare meerderheid te vinden.

Met name voor boeren en tuinders is het een spannende tijd. Zijn de nieuwe coalities bereid mee te bouwen aan een sterkere agrarische sector of gaan ze nieuwe drempels opwerpen? Blijft er ruimte om te ondernemen of slaan coalities linksaf en worden het vier donkere jaren voor agrarische ondernemers?

Voor de drie regionale belangenbehartigers een belangrijke taak de nieuwe coalities te blijven stimuleren en ze juist te wijzen op de kansen en oplossingen die een sterke agrarische sector met zich meebrengt.

Ik vind het belangrijk dat we niet communiceren op basis van doemscenario's en beperkingen. De regionale LTO's moeten lokale politici juist wijzen op de ongekende mogelijkheden en groeipotentie. We hebben goud in handen: voedsel, landschap, werkgelegenheid, oplossingen rondom de klimaatopgaven en duurzaamheid.

We hebben goud in handen: voedsel, landschap, werkgelegenheid, oplossingen rondom de klimaatopgaven en duurzaamheid

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Een gemeente die vooruit wil, zorgt ervoor dat boeren en tuinders zich kunnen blijven innoveren en ontwikkelen om zo een nog grotere bijdrage te kunnen leveren aan onze samenleving.

Laat dit een goede raad zijn aan de gekozen lokale politici en de nieuwe coalities. Maar laat dat zeker ook een goede raad zijn aan onszelf als agrarische ondernemers en regionale LTO's. Communiceer vanuit kansen, help gemeenten kansen te benutten en werk samen aan een gezonde gemeente voor iedereen die er woont, werkt of recreëert.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer