Vernieuwde LTO: samen sterker

De kracht van ons vernieuwde LTO is het slim combineren van individuele krachten. Dit begint in Den Haag, waar de verschillende vakgroepen en portefeuillehouders samenwerken.

Vernieuwde+LTO%3A+samen+sterker
© Maartje van Berkel

Ook werken we samen met de SER, VNO-NCW en onze agrarische ketenpartners. Dit alles kan prima op de Haagse vierkante kilometer. Maar vergeet niet dat alles wat in Den Haag wordt bedacht uiteindelijk moet worden uitgevoerd op het boerenerf.

De boerenerven bevinden zich in de bijna vierhonderd gemeenten in een van onze provincies. In Limburg houdt de LLTB deze verbinding met lokale overheden al bijna 125 jaar met succes in stand. Dit blijven we ook in de toekomst doen, hier zit namelijk onze kracht.

De afgelopen weken hebben we gesprekken gevoerd met verschillende partijen die zich landelijk zelfstandig willen organiseren om hun leden maximaal te kunnen dienen voor sectoraal belang. Prima. Wat opvalt is dat deze partijen duidelijk de kracht van de regionale LTO's erkennen. Of het nu gaat om de NFO, LTO Glaskracht of de POV. Den Haag is en blijft ver weg van Maastricht, Groningen en Zwolle.

Het is de kunst elkaars kracht te erkennen en de verbinding te zoeken, zonder een wetboek aan regels

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Het is dan ook de kunst elkaars kracht te erkennen en de verbinding te zoeken, zonder een wetboek aan regels. Vertrouwen is iets dat je in elkaar hebt en niet iets dat je kunt afdwingen. Die weg is wat betreft de LLTB geen optie. Maar we geloven in de samenwerking en moeten dus ook samen zoeken naar een werkzame oplossing. Dit geldt zowel voor de afspraken als voor de financiële gevolgen.

Ik geloof in de toekomst, maar wel op basis van vertrouwen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer