Voorjaar mooiste periode van het jaar

Het voorjaar is voor mij de mooiste periode van het jaar. De Hamamelis, oftewel de toverhazelaar voor de leek, bloeit al een aantal weken.

Voorjaar+mooiste+periode+van+het+jaar
© Maartje van Berkel

Maar afgelopen zondagmorgen, na een weekje winter, voelde je het voorjaar pas echt in de lucht. Een mooi moment, want nu begint de cyclus weer opnieuw.

Wij planten onze jonge bomen weer en de anderen bijvoorbeeld aardappels. Binnenkort is het de beurt aan mais en andere gewassen. Nieuw leven, prachtig.

Dit is de periode waarin we weer vooraan beginnen. En wees nou eerlijk, dit is de periode waar je als agrariër intens van geniet, dat voel je aan alles.

Belangenbehartiging kent ook seizoenen net als de natuur

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Belangenbehartiging kent ook seizoenen net als de natuur. We hebben de herfststormen gehad en een periode van ijzige winter. Volgens mij is het nu ook hier tijd voor het voorjaar waarin alles weer tot bloei komt.

Dat geldt ook voor LTO, het zorgt ervoor dat niemand vastgevroren blijft zitten. Het zorgt er ook voor dat we elkaar geen dingen blijven verwijten, we moeten gewoon weer opnieuw zaaien om te kunnen oogsten. En dat oogsten moeten we ook gewoon samen doen.

Dus laten we kijken naar hoe we kunnen leren van het verleden, maar vooral hoe we zaken in de toekomst beter kunnen doen. Het gaat er tenslotte om dat we uiteindelijk topproducten oogsten waar iedereen gelukkig mee is. Consumenten, overheden, boeren en tuinders.

Het is een beetje als de bodem, het zaaigoed en het weer. Je hebt ze alle drie nodig om tot een goede oogst te komen. Het één kan niet zonder het ander.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer