LTO vraagt diepgaand onderzoek naar droogteschade

LTO Nederland wil dat de overheid de schade voor boeren en tuinders als gevolg van de extreme droogte grondig en objectief onderzoekt en in beeld brengt.

LTO+vraagt+diepgaand+onderzoek+naar+droogteschade
© Dirk Hol

Donderdag bracht het ministerie van LNV de uitkomsten naar buiten van een eerste verkennend onderzoek. De uitkomsten laten zien dat de bedrijfseconomische verschillen tussen bedrijven dit jaar naar verwachting zeer groot zullen zijn.

Met name veehouders en telers van zetmeelaardappelen lijken een financieel moeilijke periode tegemoet te gaan, omdat zij veel extra kosten moeten maken. Volgens de onderzoekers moeten de melkveehouders met gemiddeld 25.000 euro minder inkomen rekenen, bijna de helft van een gemiddeld jaarinkomen.

• Lees ook: Veel zorgen over laag of negatief inkomen

Ongelijk speelveld in EU

LTO maakt zich grote zorgen om de financiële situatie van boeren als gevolg van de extreme droogte. Temeer omdat boeren in andere Europese lidstaten (Zweden, Duitsland en België) wel financiële ondersteuning krijgen van hun overheid. Daardoor kan een ongelijk speelveld ontstaan binnen de EU.

Voorzitter Marc Calon: 'Het is vreemd dat landen zo verschillend reageren op de financiële situatie van boeren en tuinders als gevolg van de droogte. Het onderstreept nog eens extra dat een diepgaand en objectief vervolgonderzoek nodig is.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  31° / 15°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  0 %
 • Zaterdag
  33° / 17°
  10 %
Meer weer