Duurzame boer of tuinder leent gunstiger

Rabobank en de Europese Investeringsbank (EIB) lanceren een 'impactlening' voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland. Ondernemingen die aantoonbaar duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen en een van de geselecteerde keurmerken bezitten, kunnen een rentekorting krijgen van 0,30 tot 0,70 procent.

Duurzame+boer+of+tuinder+leent+gunstiger
© Twan Wiermans

Keurmerken die worden genoemd, zijn onder meer Milieukeur (SMK), Beter Leven, EKO en Demeter. Aanvragen voor een impactlening moeten verder voldoen aan de normale voorwaarden van de EIB en de Rabobank.

Impactleningen zijn beschikbaar voor bedrijven met maximaal 3.000 werknemers. De totale investering mag niet groter zijn dan 25 miljoen euro en de hoofdsom van de impactlening is gemaximeerd op 7,5 miljoen euro. De uiteindelijke goedkeuring van de lening berust bij de Rabobank.

Succes

Wiebe Draijer, voorzitter van de groepsdirectie van de Rabobank: Impactleningen zijn een succes. Onze medewerkers zijn zeer gemotiveerd om met onze klanten te kijken waar duurzame investeringen mogelijk zijn. Impactleningen dragen bij aan het realiseren van de doelstellingen uit het Klimaatakkoord. We onderzoeken of ook initiatieven die de circulaire economie versterken met impactleningen kunnen worden gefinancierd.'

Alle signalen wijzen er volgens Draijer op op dat de vraag naar impactleningen verder zal toenemen. 'Er is geen onderneming die duurzaamheid niet op de agenda heeft staan. Klanten zijn dan ook zeer positief over de lening. De rentekorting is zowel een beloning voor de impact die zij hebben als koploper op het gebied van duurzaamheid als een aanmoediging om op de ingezette weg verder te gaan.'

Het is niet de eerste keer dat Rabobank een impactlening aanbiedt. Een vorige tranche had een een omvang van 350 miljoen euro. De huidige van 250 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer