Milieukeur en Groenkeur werken samen bij certificering

Stichting Milieukeur (SMK) en Stichting Groenkeur gaan samenwerken bij de certificering van duurzamere boomkwekerijproducten.

Milieukeur+en+Groenkeur+werken+samen+bij+certificering
© VidiPhoto


Woensdag hebben Gijs Dröge, directeur SMK, en Dick Oosthoek, directeur Stichting Groenkeur, in Sint-Oedenrode de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met ingang van 1 januari 2019 is nog maar één certificatieschema van toepassing. Dat schema heet 'On the way to PlanetProof', het herziene Milieukeur-schema, en wordt beheerd door SMK.

Beide stichtingen zijn ervan overtuigd dat deze bundeling van krachten zorgt voor een grotere aantrekkingskracht van gecertificeerde duurzame boomteelt. Ook de kosten voor audits en het beheer van certificatieschema's worden gedrukt.

Eén schema

Met deze samenwerking komt er één certificatieschema met twee logo's. Boomtelers die nu een Groenkeur-certificaat hebben, worden uitgenodigd over te stappen naar On the way to PlanetProof. Met een On the way to PlanetProof-certificaat kunnen boomtelers gebruik blijven maken van de naam Groenkeur in hun aanbiedingen en communicatie. Om het On the way tot PlanetProof-certificaat te halen, is een begin- en een eindaudit nodig. Voor de certificatie van duurzamere boomkwekerijproducten ontwikkelen SMK en Groenkeur dit jaar een gezamenlijk marketing- en communicatieplan.

Jan de Vries, vicevoorzitter van Anthos, de brancheorganisatie van de handelsbedrijven in bloembollen en boomkwekerijproducten, zegt blij te zijn met de samenwerking. Hij verwacht dat de bundeling de gecertificeerde bedrijven veel dubbel werk gaat schelen. Hij spreekt ook de ambitie uit dat binnen enkele jaren zo'n 10 procent van de 2.000 Nederlandse telers van bomen en vaste planten het keurmerk behalen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer