Nederlander wil ook voor vis beter welzijn

Niet alleen dierenwelzijn in de veehouderij is in ons land een discussiepunt. Een meerderheid van de Nederlanders (69 procent) vindt dat ook het welzijn van vissen beter moet worden beschermd.

Nederlander+wil+ook+voor+vis+beter+welzijn
© Pixabay

Consumenten zouden gemiddeld wel 20 procent meer willen betalen voor een visje dat een behoorlijk leven en een redelijk zachte dood heeft gehad voordat het op hun bord belandt. Dat blijkt volgens Compassion in World Farming Nederland (CIWF) uit de resultaten van een opinieonderzoek in negen Europese landen. Dat werd uitgevoerd in opdracht van verschillende dierenbeschermingsorganisaties.

Bijna driekwart (72 procent) vindt dat vissen evenveel bescherming verdienen als andere dieren. Maar volgens directeur Geert Laugs van CIWF schieten de regels voor vissen echter helemaal tekort. 'De overheid moet met haar tijd meegaan en betere regels voor de bescherming van vissen opstellen, te beginnen met verdoving bij de slacht.'

Bij de duurzaamheidskeurmerken, zoals MSC en ASC, wordt geen extra rekening gehouden met vissenleed, meldt CIWF De organisatie roept het kabinet samen met andere organisaties op welzijnsregels te maken en verdoofde slacht te verplichten voor vissen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer