Lely-koeborstel wil linksom én rechtsom

Lely introduceert een nieuwe versie van de Luna koeborstel. Dit nieuwe model draait twee kanten op en is daarmee duurzamer dan het vorige model, dat tien jaar geleden het levenslicht zag.

Lely%2Dkoeborstel+wil+linksom+%C3%A9n+rechtsom
© lely

Andere verbeterpunten op duurzaamheidsvlak zijnj een afzonderlijke elektronica box, een nieuwe motor en een hogere IP-classificatie voor een betere bescherming tegen water en stof.

De motor is uitgerust met een veiligheidsmechanisme tegen overloop. Dit zorgt volgens de producent voor een maximaal comfort voor de koe en een lange levensduur van de borstel.

Lager energieverbruik van 40 procent

De nieuwe Luna heeft een efficiëntere overbrenging en aansturing waardoor er minder vermogen nodig is op de motor. Dit betekent minder warmte, minder slijtage en minder druk op de lagers. Het resulteert in een lager energieverbruik van 40 procent in vergelijking met de oude Luna, meldt Lely.

Dankzij het intelligente ontwerp wordt de Lely Luna koeborstel door aanraking in werking gezet. Zodra de koe de borstel aanraakt, gaat deze in tegengestelde richting draaien. Omdat de borstel twee draairichtingen heeft, gaan de borstharen langer mee.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer