ForFarmers neemt Voeders Algoet over

ForFarmers neemt het Belgische Voeders Algoet over. Dat is een veevoederonderneming gevestigd in Zulte, dichtbij de huidige Belgische ForFarmers locaties.

ForFarmers+neemt+Voeders+Algoet+over
© ForFarmers

Voeders Algoet verkoopt ongeveer 150.000 ton mengvoer aan varkenshouders en rundveehouders. In het gebroken boekjaar (1 juli - 30 juni) 2016/2017 behaalde het bedrijf een omzet van circa 40 miljoen euro en een bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA) van ongeveer 2 miljoen euro.

ForFarmers betaalt pakweg 7 keer de EBITDA van Voeders Algoet. Aangezien onder andere goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteiten vereist is, is het de verwachting dat afronding van de transactie in de tweede helft van 2018 zal plaatsvinden. De resultaten van Voeders Algoet zullen vanaf de sluitingsdatum worden geconsolideerd in de resultaten van ForFarmers.

Einde voor fabriek Algoet

Voeders Algoet wordt geïntegreerd in ForFarmers België. De loonkweekactiviteiten* van Voeders Algoet worden niet door ForFarmers overgenomen. Op termijn zal de voederproductie van Voeders Algoet waarschijnlijk worden verplaatst naar de huidige ForFarmers-fabrieken in Izegem en Ingelmunster.

De huidige directie en 22 medewerkers van Voeders Algoet vormen onderdeel van de transactie. Door de overname worden ook 12 bulkwagens verkregen. Hiermee start ForFarmers haar eigen transportactiviteiten in België.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer