ForFarmers+Deventer+onbereikbaar+voor+binnenvaart
Nieuws
© ForFarmers

ForFarmers Deventer onbereikbaar voor binnenvaart

De ForFarmers-fabriek in Deventer is voorlopig onbereikbaar voor de binnenvaart. Dit is het gevolg van het afsluiten van haven vanwege het lage waterpeil.

Het waterpeil van de IJssel staat op dit moment op een uitzonderlijk laag niveau van 93 centimeter boven NAP. De waterstand in de haven en het daarmee verbonden Overijssels Kanaal is momenteel 5,75 boven NAP. De sluisdeuren richting de IJssel zijn niet voor een dergelijk groot hoogteverschil ontworpen en worden daarom voor de zekerheid gesloten gehouden, meldt dagblad de Stentor.

Een van de bedrijven die door de blokkade van de sluis wordt getroffen is de Deventer fabriek van ForFarmers. Het bedrijf produceert op die locatie veevoer voor herkauwers. Veel grondstoffen worden per binnenvaartschip aangevoerd.

Grondstoffen

Caroline Vogelzang, directeur communicatie van ForFarmers, laat desgevraagd weten dat de leveranties van het bedrijf aan veehouders door het lage water niet worden verstoord. ‘De schepen kunnen ook lossen bij onze fabrieken in Lochem en Zwolle die ook aan het water liggen. De grondstoffen gaan dan via de weg naar onze fabriek in Deventer.’

Door de afsluiting van de haven liggen vier binnenvaartschepen nu vast in de haven. De gemeente Deventer had vrijdag al gewaarschuwd dat afsluiting mogelijk noodzakelijk zou zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer