Forfarmers op stoom met streekhout

ForFarmers Nederland bouwt een biomassacentrale in Lochem die in nagenoeg de gehele energiebehoefte voor de stoomproductie van de fabriek in Lochem zal voorzien. Het hiervoor benodigde hout is afkomst van de Coöperatie Streekhout Achterhoek.

Forfarmers+op+stoom+met+streekhout
© Studio Van Assendelft

Gisteren is de intentieverklaring tussen beide partijen ondertekend voor de levering van circa 7.000 ton houtsnippers per jaar uit de regio voor een periode van vijf jaar door Streekhout Achterhoek aan ForFarmers. Dit moet op jaarbasis 1,8 miljoen kubieke meter aardgas vervangen.

De biomassacentrale wordt op het terrein van de voerfabriek in Lochem gebouwd en zal per 1 april 2019 operationeel zijn. De centrale zal stoom produceren die nu nog met aardgas wordt opgewekt.
Naast stoom produceert de centrale ook pakweg één miljoen kilowattuur elektriciteit en voorziet daarmee voor een klein deel in de elektriciteitsbehoefte van de fabriek.

De investering voor de biomassacentrale bedraagt 4,8 miljoen miljoen euro en is door ForFarmers als duurzaamheidsinvestering aangemerkt. Dat maakt een langere terugverdientijd acceptabel.

Stoom voor brokkenmakers

Door verbranding van de houtsnippers wordt het water in de stoomketel van de biomassacentrale verhit. De stoom die daardoor ontstaat wordt door de naastgelegen fabriek gebruikt om de grondstoffen te persen tot veevoerbrokken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer