LTO+Noord+blij+met+besluit+Wetterskip+Frysl%C3%A2n
Nieuws
© Twan Wiermans

LTO Noord blij met besluit Wetterskip Fryslân

LTO Noord is tevreden over het besluit van Wetterskip Fryslân om de tijden te verruimen, waarop beregening van akkerbouwgewassen mag plaatsvinden. De beregeningstijden zijn nu vastgesteld van 18.00 tot 10.00 uur.

LTO Noord is van mening dat het besluit om een beregeningsverbod in te stellen voor grondwaterbronnen onvoldoende onderbouwd was door het waterschap. LTO Noord is daarom tevreden met de keuze van het waterschap om beregenen vanuit diepe bronnen vrij te stellen.

'Uiteraard hadden wij liever helemaal geen beregeningsverbod gehad, maar gezien de extreme omstandigheden heeft het waterschap besloten dat een gedeeltelijk verbod noodzakelijk blijft', aldus Tineke de Vries, regiobestuurder LTO Noord regio Noord. De organisatie heeft het waterschap verzocht om de beregeningstijden te verruimen voor de gewassen die dat nodig hebben.

LTO Noord vraagt ook aandacht voor het welzijn van de boer. Dagen achtereen ’s nachts in de weer kan leiden tot oververmoeidheid en vergroot de kans op ongelukken, zo waarschuwt LTO Noord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  19° / 4°
  10 %
 • Maandag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer